Általunk árusított piercingek alapanyagai:

orvosi fém, színes orvosi fém, titán, orvosi műanyag, ezüst és UV műanyag.

1, Orvosi fém (SS316L): piercingek között a legelterjedtebb anyag, rozsdamentes. 10% feletti nikkeltartalma miatt fémérzékenyek számára nem ajánlott.

2, Színes orvosi fém: vékony színes PVD bevonat az orvosi fémen, ami egy idő után különösen szilárd anyagok dörzsölődésére lekophat.

3, Titán (6AL-4V-ELI): fémérzékenyeknek ajánlott, nikkelmentes piercing alapanyag. Az ötvenes évek óta az orvoslásban is használják kedvező tulajdonságai miatt. Kétszer olyan erős és csak fele akkora súlyú, mint az orvosi fém.

4, Orvosi műanyag /bioplast/: szúráshoz a legjobban ajánlott anyag! Teljesen allergiamentes /jelenleg nem ismert általa kiváltott allergiás reakció/, hajlékony, idomul a test vonalaihoz. Hossza rövidíthető és fém golyóval menetet lehet bele vágni /nagyobb golyóval könnyebben/. A gyógyulási időt lerövidíti és még a titánnál is jobban megkönnyíti a seb gyógyulását. Sterilizáló géppel sterilizálható.

5, Ezüst (925): az ékszerkészítés ismert alapanyaga, piercingeknél elsősorban kövek befoglalásához használják, mert könnyebben alakítható, mint az orvosi fém, ródium bevonattal meg lehet óvni az oxidációtól.

6, UV- műanyag: UV fényre világító /nem minden szín/ műanyag, nem sterilizálható. Fertőtlenítő szerek /pl.: alkohol/ kárt tehetnek benne. Első behelyezésre nem ajánlott.

A piercinget behelyezés előtt fertőtleníteni, szúrás előtt sterilizánli kell!

Piercing méretek:

Köldök piercing: kizárólag 1,6mm-es szárvastagsággal forgalmazunk.

A szár hossza 6 és 12 mm között választható.

Az átlagos szár hossz: 10mm /két vége közötti belső távolság/ A szárat kell mérni menet és végpontok nélkül, nem kell belemérni a golyót ill. az esetlegesen lógó részt!

A golyók méretét átmérőjük szerint, milliméterben adjuk meg. Az alsó /fix/ golyó általában 8mm-es, a felső /menetes/ pedig 5-6mm-es.

Nyelv piercing: kizárólag 1,6mm-es szárvastagsággal forgalmazzuk.

A szár hossza /két golyó közötti belső távolság/ 6 és 30 mm között választható.

Az átlagos szár hossz: 16-19mm, szúráshoz: 22-25mm ajánlott.

A szár hosszát kell mérni menet és végpontok nélkül, nem kell belemérni a golyókat! Legegyszerűbb mérőszalag fölé tenni és a két golyó közötti szárhosszt leolvasni – ami a szárból látszik golyók nélkül.

A golyók méretét átmérőjük szerint, milliméterben adjuk meg.

Ajak piercing: 1,2mm-es és 1,6mm-es szárvastagsággal forgalmazzuk.

A szár hossz 5 és 15 mm között választható.

Az átlagos szár hossz: 7-8 mm, szúráshoz: 10-12mm ajánlott /ez a talp belső részétől a golyó belső részéig mért távolság/

Célszerű mérőszalag fölé tenni és a talp belső része és golyó közötti szárhosszt leolvasni – ami szárból látszik golyó és a talp nélkül. A golyó méretét az átmérője szerint milliméterben adjuk meg, 2,5 és 8 mm között választható. Kúpok, tüskék méretét: a szélességük és a hosszuk szerint adjuk meg milliméterben, pl.: 3*4mm.

Orr piercing: általában 0,8 mm a szárvastagsága, a szár hossza szinte mindig 6,5mm, ez a két vége /vagy a hajlítási pont/ közötti belső távolság. A köves vagy mintás fejrész méretét a külső átmérő szerint adjuk meg milliméterben.

Szemöldök piercing: 1,2mm-es és 1,6mm-es szárvastagsággal forgalmazzuk.

A szár hossza 6 és 12 mm között választható.

Az átlagos szár hossz: 8mm, szúráshoz: 10-12 mm ajánlott. A szár hosszát kell mérni menet és végpontok nélkül, nem kell belemérni a golyókat! Legegyszerűbb mérőszalag fölé tenni és a két golyó közötti szárhosszt leolvasni – ami a szárból látszik, golyó nélkül.

A golyó méretét az átmérője szerint milliméterben adjuk meg, :2 - 8 mm között választható. Kúpok, tüskék mérete: a szélessége és a hossza milliméterben, pl.: 3*4mm.

Patkó piercing: 1,2 mm-es és 1,6mm-es szárvastagsággal.

A patkó mérete 6 és 12 mm között választható.

Az átlagos patkó méret: 8 mm, szúráshoz: 10-12 mm ajánlott. A patkó méretét legegyszerűbben mérőszalag fölé téve lehet megmérni, a legszélesebb pontján mért belső átmérőt kell leolvasni.

A golyó méretét az átmérője szerint milliméterben adjuk meg, 2 – 8 mm között választható. Kúpok, tüskék mérete: a szélessége és a hossza milliméterben, pl.: 3*4mm

Karika piercing: 1,2mm-es és 1,6mm-es szárvastagsággal, belső átmérő szerint 6-16mm –ig vannak méretek.

Célszerű mérőszalag fölé tenni és a belső átmérőjét megmérni. A golyó méretét az átmérője szerint milliméterben adjuk meg,

Dermál piercing: kizárólag 1,2mm-es belső menetvastagsággal /külső méret: 1,6mm/ forgalmazzuk. Magassága: a talp és a golyó közötti távolság milliméterben. Célszerű mérőszalag fölé tenni és a talp belső része és golyó közötti szárhosszt leolvasni – ami a szárból látszik golyó és a talp nélkül.

Fültágító piercing: fültágítók, orsók mérete a fülben levő rész külső átmérője milliméterben, a külső peremet nem mérjük bele!

Golyó, kúp: menet alapján vannak 1,2-es és 1,6-os szárra való golyók. Golyóknál az átmérő van megadva milliméterben, kúpoknál, tüskéknél pedig a szélessége és a hossza milliméterben, pl.: 3*4mm.

Kép fentebb található.

Szár: a szár anyagvastagsága szerint 1,2mm vagy 1,6mm vastag lehet, ezután a hossza illetve mérete szerint, mintha rá lenne tekerve a golyó /menetes rész, esetleg talp nélkül/ 5-30mm között